Sollicitatieproces

Zo loopt het sollicitatieproces

Wanneer je wil solliciteren kom je terecht in het sollicitatieproces. Hieronder geven we aan wat je kan verwachten. Voor een sollicitatie op de vacature van telefonisch triagist gaat het proces net even anders. Hoe dit in zijn werk gaat vind je hier.

Stap 1 Solliciteren 
Wat leuk dat je bij ons wilt werken! We leren je graag beter kennen: wie ben je, wat drijft jou en waar word je blij van? En, niet onbelangrijk, waarom denk je dat wij goed bij elkaar passen? Daarom vragen we om een cv met motivatie en nog wat aanvullende gegevens. Bij de vacature vind je achter de knop ‘solliciteren’ een digitaal formulier om je gegevens onze kant op te sturen. Voeg dan ook je cv toe als bijlage. 

Rond de sluitingsdatum van de vacature ontvang je een e-mail met hopelijk de boodschap dat we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. 

Stap 2 Kennismakingsgesprek
Yes, we gaan elkaar ontmoeten! In dit eerste kennismakingsgesprek proberen we elkaar beter te leren kennen. Je hoeft geen verhoor te verwachten; we willen écht met je in gesprek. Jij hebt net zo goed de ruimte om je vragen te stellen.  

Binnen twee werkdagen hoor je telefonisch of we met je verdergaan. 

Stap 3 Verdiepend gesprek 
Soms is het handig om een vervolggesprek te voeren. Er zijn dan bijvoorbeeld nog andere collega's die kennis met je willen maken en jij natuurlijk met hen. Eventuele verdiepende zaken kunnen we ook nog met elkaar bespreken. 

We nemen binnen weer twee werkdagen telefonisch contact met je op over het vervolg. 

Stap 5 Contract 
Zijn we allebei nog steeds enthousiast? Dan volgt er nog een arbeidsvoorwaardengesprek. Daar gaan we vast uitkomen. Welkom, nieuwe collega! 

Referentiecheck en VOG
Een referentiecheck en VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. De referentiecheck vindt plaats voorafgaand aan het arbeidsvoorwaardengesprek. De VOG vagen wij voor je aan op het moment dat we een akkoord hebben over de arbeidsvoorwaarden. De kosten voor het opvragen van een VOG krijg je van ons vergoed.

Vraag het HR!
Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met onze HR afdeling, door op de volgende mail te klikken: HR@dokterszorg.nl