---
 
 
Werken bij
Dokterswacht Friesland 

 

 

 

Dokterswacht Friesland is er voor spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avonden, nachten, weekenden en feestdagen (ANW-zorg) voor inwoners en bezoekers in Friesland. We zijn er voor medische vragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag als de eigen huisarts weer bereikbaar is. 

 

Werken bij Dokterswacht Friesland

Heb je met spoed een huisarts nodig in de avond, nacht, het weekend of op een feestdag? Dan nemen de inwoners of bezoekers in Friesland contact op met Dokterswacht. De telefoontjes komen binnen op ons TriageCenter; dé plek waar onze deskundige triagisten op afstand de ernst van de klacht inschatten. beoordelen. Ze zijn deskundig en schatten de ernst van de klacht in om passend advies te geven of zo nodig de juiste hulp in te schakelen.

De patiënt wordt bijvoorbeeld doorverwezen naar één van onze vijf huisartsenspoedposten of de dienstdoende huisarts bezoekt de patiënt thuis als dat nodig is. Soms sturen de triagisten patiënten direct door naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. 

 

Dokterszorg Friesland

Dokterswacht Friesland is onderdeel van Dokterszorg Friesland; de regionale huisartsenorganisatie. Wij leveren diensten aan huisartsen in Friesland. Zowel de dag-zorg (bijv. Ketenzorg, praktijkmanagement, scholingen, continuïteit en digitalisering), als de anw-zorg (Dokterswacht). Met als stip op de horizon het toegankelijk, betaalbaar en toekomstbestendig houden van de huisartsenzorg. En dat is best een uitdaging gezien alle ontwikkelingen waar we mee te maken hebben in ons vakgebied.

Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig! Help jij mee onze stip op de horizon te bereiken?