-----
 
Over Dokterszorg Friesland

 

Dokterszorg Friesland 

Wij zijn de regionale huisartsenorganisatie in Friesland. We ondersteunen huisartsen bij allerlei zaken die spelen in en om hun praktijk, zodat zij zich volledig op hun patiënten kunnen richten. Toegankelijke, betaalbare en toekomstbestendige zorg; dat is onze stip op de horizon. 

Dit doen we 

We ontwikkelen moderne diensten en producten die huisartsen ondersteunen in een tijd waarin er veel verandert. We helpen hen met alles rondom hun eigen werk, met praktijkmanagement en scholing, bij de behandeling van chronisch zieken, en bij het beantwoorden van urgente zorgvragen in avond en weekend. Wij pakken het werk op dat een ander beter kan doen, zodat huisartsen zich kunnen richten op hun eigen werk.  

Zo doen we dat 

We werken samen met huisartsen en (keten)partners waarbij we handelen vanuit vier kernwaarden: solide, explorerend, toegewijd en oplossingsgericht. We kijken over praktijkmuren heen, laten vertrouwde kaders los en werken vanuit ons hart. 

Dokterszorg Friesland bestaat uit vier onderdelen: 

  • Dokterswacht Friesland: spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden voor inwoners en bezoekers van Friesland 
  • Doktersacademie Friesland: (na)scholing voor huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen 
  • Ketenzorg Friesland: faciliteren van de chronische eerstelijnszorg, maar ook ondersteuning bij de (bedrijfsmatige) organisatie van praktijkvoering.